زووود بیاااااا |
کشاورزان منطقه خوراسگان در شرق اصفهان، به اصطلاح در اعتراض به قطع حق آب کشاورزی این مناطق از زایندهرود، در اقدامی خودسرانه در روز جمعه ۴ اسفند ۱۳۹۱، لوله انتقال آب از اصفهان به یزد را شکستند. این در حالیست که مردم یزد پس از این اقدام با جیره بندی جدی آب مواجه شده اند بطوریکه آب آشامیدنی خود را از تانکرهای آب نصب شده در میادین شهر تهیه میکنند. گفتنی است استان یزد که در حال حاضر با کمبود آب شرب شیرین روبروست اکنون تبدیل به بازار خوبی برای فروشندگان آب معدنی شده است.
به گزارش مهر: پیش از این کشاورزان شرق اصفهان در ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ در اعتراض به قطع آبی که به زمینهای آنها تعلق داشت و انتقال آب زاینده رود به کارخانههای بزرگی مانند فولاد مبارکه و ذوبآهن و همچنین به استانهای یزد، قم، کاشان با تراکتورهای حود اینگونه اعتراض کرده بودند.
به گزارش خبرگزاریها، کشاورزان اصفهانی پس از چندبار تجمع اعتراضی در یک ماه گذشته، سرانجام در جمعه ۴ اسفند ۱۳۹۱ با تجمع در منطقه زیار اصفهان لوله انتقال آب به استان یزد را شکستند و مانع انتقال آب به استان یزد شدند.
به گزارش جام جم و به نقل از مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با بیان اینکه فقط 4 درصد از آب پشت سد زاینده رود به استان یزد منتقل می شده، میزان خسارات وارده به تاسیسات و خط لوله انتقال آب به یزد 30 میلیارد تومان اعلام شده است.
وی در تشریح این حادثه اظهار كرد: جمعه گذشته تعدادی از مردم مناطق سیان، قارنه و اژیه در استان اصفهان به وسیله تجهیزاتی از قبیل تراكتور، لودر، بیل مكانیكی و سیم بكسل با هجوم به مسیر لوله انتقال آب به یزد، اقدام به تخریب این خط كردند. البته مراتب قبل از تخریب تاسیسات این مناطق به اطلاع مراجع انتظامی رسانده شد، ولی به دلیل جمعیت زیاد معترضان پنج نقطه تاسیسات انتقال آب به یزد آسیب دید.
غفوری ادامه داد: در این حادثه در منطقه قارنه معترضان تعدادی از حوضچههای مسیر، ساختمان نگهبانی و تاسیسات كنترل و تابلوهای برق را تخریب و شیشههای ساختمان را شكستند. به دنبال وقوع این حادثه، موضوع در كمیته بحران استان مطرح و در مذاكره با مسئولان و مقامات سیاسی استان اصفهان قرار شد تا امنیت منطقه برقرار شود، ولی باز هم معترضان به ایستگاه چهارم حمله كردند و این ایستگاه را به آتش كشیدند.
به گزارش ایلنا: محمد صالح جوکار نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس با هشدار نسبت به ادامه قطعی آب از اصفهان به استان یزد، گفت: "خوراک مجتمع عظیم فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان از معادن یزد تامین می شود. آیا خوب است استان یزد دست به اقدام مشابه بزند؟"
به گزارش جام جم: روزانه ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار متر مکعب آب زایندهرود به استان یزد منتقل میشود. مسئولان وزارت نیرو میگویند این آب برای تامین آب شرب مردم یزد استفاده میشود که کمبود آب شیرین دارد اما مردم اصفهان معتقدند این آب برای مصارف صنعتی به یزد منتقل میشود.
تجمع کشاورزان اصفهانی با تراکتور در اعتراض به قطع آب
و جهت تخریب لوله های آبرسانی به استان یزد
پس از حمله کشاورزان اصفهان به خط لوله انتقال آب به یزد، روز شنبه ۵ اسفند رئيس انجمن صنفی کشاورزان اصفهان اعلام کرد که جلسات متعددی ميان مسئولان و نمايندگان کشاورزان اصفهان برگزار شده و قرار شده تا اواخر فروردین ۱۳۹۲ آب در زایندهرود جاری شده و حق آب برای کشت بهاره به کشاورزان داده شود.
به گزارش تابناک: در شرایطی که اخبار رسیده حکایت از بروز درگیری بین کشاورزان شرق اصفهان در ورزنه با نیروهای انتظامی استان داشته و حتی ماجرا در نقل قول های مختلف از ضرب و شتم هم فراتر می رود، مسئولان امر هنوز واکنشی نشان نداده و موضعی منطقی را اتخاذ نکرده اند.
روز پنجشنبه ۱۰ اسفند، فیلمهای متعددی بر روی سایت یوتیوب منتشر شد که به آتش کشیده شدن چندین اتوبوس و پرتاب سنگ به سمت اتوبوسها را نشان میداد. در توضیح این فیلمها گفته میشد که صحنههایی از اعتراض کشاورزان اصفهانی است.
نظرات شما عزیزان: